top of page
  • Writer's pictureEsai En Roi

GR invitation Σεμινάρια νέας τεχνοτροπίας καλλιτεχνικής δημιουργίας & διαγωνισμός «HANDIEDANCE»

Σεμινάρια νέας τεχνοτροπίας καλλιτεχνικής δημιουργίας

& διαγωνισμός «HANDIEDANCE»



Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας Θράκης ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ, το ΚΔΑΠ Πλάτων Ξάνθης και η Λέσχη για τη Διάδοση της Νοηματικής Γλώσσας σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και με την υποστήριξη των Εκδόσεων ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ, του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών και της 2ης Δημοτικής Περιφέρειας του Δήμου Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν να συμμετέχετε σε εκπαιδευτικές δράσεις γνωριμίας με έναν πρότυπο τρόπο καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπου κάθε λογής δημιουργικό ταλέντο μπορεί να ενημερωθεί, να ανακαλύψει τις δυνατότητές του, να πειραματισθεί, να αναδειχθεί και να διακριθεί, κιόλα αυτά μαζί, μέσα σε 7 ημέρες.


Οι κυρίως δράσεις είναι τρεις:


1) Δράσεις πειραματισμού με την τεχνοτροπία handiedance

· Εργαστήρι Σκηνογραφίας και Κοστουμιού

· Εργαστήρι Κινηματογράφου και Φωτογραφίας

· Εργαστήρι Χορογραφικής Σύνθεσης και Μουσικών Επιλογών


το Σάββατο, 21 Μαΐου 2022 και ώρα 17:00-20:00. Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής και 40 μόρια για διεκδίκηση του τίτλου του AMBASSADOR (όπου απαιτούνται 100 μόρια για πιστοποίηση).


2) Δράσεις ανάδειξης νεαρών καλλιτεχνών

το Σάββατο, 21 Μαΐου 2022 και ώρα 17:00-20:00 σε χώρους που διατίθενται στο πάρκο, που επιλέγονται από τους δημιουργούς. Τα καλλιτεχνικά δρώμενα θα βιντεοσκοπηθούν και θα προβληθούν οι καλλιτέχνες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, με συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο κ.α. και θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής (ψηφιακή πιστοποίηση, #badgewallet).


3) Συμμετοχή στον διαγωνισμό handiedance.

Βασικές Προϋποθέσεις Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι συνηθίζουν να «μιλούν», τους αρέσει να μιλούν ή προσπαθούν να μιλήσουν με τα χέρια τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι τα χέρια μας και η όρεξη για πειραματισμό και δημιουργία. Αντικείμενο/ Θέμα Οποιοδήποτε θέμα γίνεται δεκτό αρκεί να μην είναι προσβλητικό και να μην αντιπαρατίθεται με τις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ισότητας. Εξοπλισμός Οι διαγωνιζόμενοι δύναται να λήψη από smartphone ή άλλη ψηφιακή συσκευή, ο συμμετέχων υποβάλλει στο YOUTUBE κανάλι του φεστιβάλ το βίντεό του. Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάθε είδους επιφάνεια, αντικείμενο και κοστούμι για τα χέρια τους. Διάρκεια Βίντεο Μικρής Διάρκειας • Βίντεο 15 δευτερολέπτων για ατομικές συμμετοχές • ΒΪντεο 20 δευτερολέπτων για συμμετοχή σε ζευγάρια • Βίντεο 30 δευτερολέπτων για συμμετοχή σε ομάδες Βίντεο Μεσαίας Διάρκειας • Βίντεο 1 λεπτού για ατομικές συμμετοχές • ΒΪντεο 2 λεπτών για συμμετοχή σε ζευγάρια • Βίντεο 3 λεπτών για συμμετοχή σε ομάδες Διαγωνιζόμενοι Οι διαγωνιζόμενοι είναι άτομα κάθε ηλικίας χωρίς συγκεκριμένο βιογραφικό ή εμπειρία. Μπορούν να συμμετέχουν όλοι, αρκεί να είναι εμπρόθεσμη η υποβολή σχετικού αιτήματος.

Αρχικά, ο συμμετέχων υποβάλλει σχετικό αίτημα εγγραφής στον σύνδεσμο: Αίτημα Εγγραφής όπου στην ερώτηση “Ποιοί οι λόγοι που εγγράφεστε μέλος στο φορέα μας και ποιες οι προσδοκίες σας;” απλά γράφει τον τίτλο “handiedande” και ακολούθως του στέλνονται σχετικές οδηγίες. Περιγραφή Διαδικασίας Οι προετοιμασίες του φεστιβάλ ξεκινούν έξι μήνες πριν την υλοποίησή του. Ως προφεστιβαλική δράση, είναι η υλοποίηση ενός διαγωνισμού, όπου επιλέγονται τα καλύτερα βίντεο που θα προβληθούν ανά το διεθνές κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Ο συμμετέχων αφού υποβάλει το βίντεό του, αναρτάται στο κανάλι μας (@handiedance στο youtube). Προβολή Έργων και Αξιολόγηση Τα έργα που γίνονται αποδεκτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ esasi.gr/handie καθώς και στο You Tube Channel του διαγωνισμού όπου γίνονται και οι μετρήσεις θέασης και αξιολόγησης των έργων από το κοινό από τις 21 έως τις 27 Μαΐου 2022. Η επιτροπή που αξιολογεί τα έργα καθορίζει το 40% της βαθμολογίας ενώ το 60% καθορίζεται από τον αριθμό προβολών των βίντεο. Υπάρχουν δύο φάσεις, προκριματική και τελική. Δύναται να γίνει σχετική προβολή/ διαφήμιση του καλλιτεχνικού προφίλ των δημιουργών (συνεντεύξεις, άρθρα, ειδικές εκπλήξεις και προσφορές καριέρας, επιμορφωτικά ή ψυχαγωγικά ταξίδια, έως και θέσεις εργασίας). Στη β’ γίνεται η ανακοίνωση των νικητών και αποδίδονται τα βραβεία/ δώρα με σχετική ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης το φθινόπωρο του 2022.


Βραβεία Για κάθε διαγωνιστικό μέρος, οι νικητές παίρνουν: • Τάμπλετ (1ος) • Smartphone (2ος) • Speakers (3oς) Όλα τα προϊόντα θα είναι υψηλής ποιότητας.


ΤΡΟΠΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΟι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν συμμετοχή έως και σε δύο διαφορετικά είδη, όπως συνοψίζονται παρακάτω:

Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάθε είδους επιφάνεια, αντικείμενο και κοστούμι για τα χέρια τους. Διάρκεια

Βίντεο Μικρής Διάρκειας

• Βίντεο 15 δευτερολέπτων για ατομικές συμμετοχές

• ΒΪντεο 20 δευτερολέπτων για συμμετοχή σε ζευγάρια

• Βίντεο 30 δευτερολέπτων για συμμετοχή σε ομάδες


Βίντεο Μεσαίας Διάρκειας

• Βίντεο 1 λεπτού για ατομικές συμμετοχές

• ΒΪντεο 2 λεπτών για συμμετοχή σε ζευγάρια

• Βίντεο 3 λεπτών για συμμετοχή σε ομάδες


Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως και 18 Μαΐου 2022. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας και εάν κλείσουν νωρίτερα οι θέσεις θα κλείσει και η πλατφόρμα δήλωσης συμμετοχών.


4) Δωρεάν παρακολούθηση επιμορφωτικών συναντήσεων

· Συζήτηση και συνομιλία με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη για θέματα που αφορούν την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση ανερχόμενων καλλιτεχνών και νεαρών καλλιτεχνικών ταλέντων <19 ετών. Οι επιμορφωτικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 και την Κυριακή, 28 Μαΐου, πρωινή ώρα. Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ


Μετά το πέρας του διαγωνισμού, θα υλοποιούνται κάθε μήνα ειδικά σεμινάρια επιμόρφωσης για όσους επιθυμούν να πιστοποιηθούν ως γνώστες ή πολλαπλασιαστές της νέας αυτής τεχνοτροπίας σε δύο περιοχές:


- Πολυχώρος των Εκδόσεων ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ, Χανιά, ιστοσελίδα:

Υπαίθριες Επιμορφώσεις, πλησίον της έδρας του Πολιτιστικού Οργανισμού Μακεδονίας Θράκης, Θεσσαλονίκη, ιστοσελίδα: https://karatasoupark.org

52 views0 comments
bottom of page