top of page
  • Writer's pictureEsai En Roi

Η Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας που θα συμμετέχει ως συντονίστρια σε εργαστήρι...


Η Έλενα είναι πλέον μέλος της ομάδας συντονιστών ενός εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή και το Σάββατο, 20 και 21 Μαΐου στο πάρκο των εθνών!


Η Εφραιμίδου Έλενα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Το 2017 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με κατεύθυνση της Ειδική Αγωγή. Αργότερα παρακολούθησε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο "Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας Εκπαίδευσης και Πολιτισμού" του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 2014 παρακολουθούσε μαθήματα Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, τα οποία ολοκλήρωσε το 2021 επιτυγχάνοντας στις εξετάσεις διερμηνείας.


Η ίδια εργάζεται τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια σε σχολικές δομές με παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό έχει υλοποιήσει προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με μαθητές αναφορικά με τις μορφές αναπηρίας. Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται και ως διερμηνέας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί εθελοντικά στο "Χαμόγελο του Παιδιού", στην "Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος" και σε ποικίλες δράσεις που αφορούν την κοινότητα των Κωφών.

13 views0 comments
bottom of page