Πρόσωπα που βοηθούν για την επιτυχία του αφιερώματος στον αείμνηστο Κ. Θεοτόκη...
Ένα από τα πιο δύσκολα εγχειρήματά μας είναι αυτά του φετινού αφιερώματος στον Κωνσταντίνο Θεοτόκη!
Πώς να περικλείσεις μέσα σε ένα 45λεπτό μία τόσο μεγάλη οικογένεια;
Από που να ξεκινήσει το νήμα και πότε θα τελειώσει;
Στον αείμνηστο Κ. Θεοτόκη αποέμεται λοιπόν φέτος, το βραβείο ΚΛΕΙΩ με εκπρόσωπό του μέλος της οικογένειάς του, που εργάζεται στην Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας, τιμής ένεκεν για την προσφορά του συγγραφέα στην ιστορική λογοτεχνία.
Το βραβείο ΚΛΕΙΩ, απονέμεται για να εξυμνήσει την ιστορία. Στην ελληνική μυθολογία η Κλειώ ήταν η Μούσα της Ιστορίας. Εγγυάται την πιστότητα του αρχικού λόγου, διατηρώντας την ενότητά του στο διηνεκές προφορικά ή γραπτά, εφόσον «η φωνή ομηρεύουσα», αυτή που καθίσταται όμηρος του γραπτού λόγου είναι και λιγότερο επισφαλής σε αλλοιώσεις προϊόντος του χρόνου. Ήταν κόρη του Δία και της Μνημοσύνης.
Το επιτελείο που θα εργασθεί για το αφιέρωμα με παρουσιάστρια την φιλόλογο, Μάρθα Ιορδανίδου, είναι οι:
-Γιάννης Φραγκούλης, Καλλιτεχνικός Δ/ντής ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ, κριτικός κινηματογράφου
-Αθηνά Ντούλια, ΕΚπαιδευτικός ΠΕ70, Σύμβουλος Εκπ/σης Δασκάλων στον Ν. Χανίων, Επιμελήτρια των βραβείων ΚΛΕΙΩ & ΕΡΑΤΩ
-Μάρθα Ιορδανίδου, Επιμέλεια και Παρουσίαση Βραδιάς
-Ελένη Καβαζίδου, Συντονισμός Διοργάνωσης, επικουρική στην παρουσίαση βραδιάς
Σύντομο βιογραφικό της παρουσιάστριας
ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ Μάρθα, Msc, MA Εκπαιδευτικός, Φιλόλογος. Η Μάρθα Ιορδανίδου είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και εργάζεται ως Φιλόλογος στη δημόσια Ειδική Αγωγή. Διαθέτει μεταπτυχιακό Msc στη Σχολική Παιδαγωγική και ΜΑ στη Σχολική Ψυχολογία, ετήσια εξειδίκευση στην εκπαίδευση παιδιών με αναπηρία, τη Σχολική Διαμεσολάβηση , την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση και τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Ακόμη, ύστερα από εξετάσεις έλαβε το πιστοποιητικό γνώσης της γραφής Braille και δίπλωμα επάρκειας στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια με θεματολογία σχετική με τη διδακτική του γνωστικού της αντικειμένου, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την αξιοποίηση του κινηματογράφου στο σχολείο και άλλα που διοργανώνονται από το ΥΠΑΙΘ, το ΙΕΠ και άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Πριν λίγο καιρό απέκτησε και το δεύτερο πτυχίο της από το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΤΕΠΑΕ) του ΑΠΘ. Τα τελευταία πέντε χρόνια λειτουργεί ως εθελόντρια επιμορφώτρια στα ετήσια σεμινάρια στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση για εκπαιδευτικούς που διοργανώνονται από την εθνική υπηρεσία του Etwinning.
Comments