Ο Γιάννης Φραγκούλης στηρίζει τις δράσεις μας ως μέλος του πάνελ των masterspeakers στη Θεσσαλονίκη!
Γιάννη, σε θερμο-ευχαριστούμε που ήρθες κι εσύ στην παρέα μας και δέχτηκες την πρόκληση να θρέψεις την καινοτομία μας!....
Ο Γιάννης Φραγκούλης θα μας απαντήσει σε φλέγοντα ερωτήματα που θα τεθούν περί κινηματογράφου στον τομέα της εκπαίδευσης αλλά και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Ο Γιάννης Φραγκούλης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1960. Σπούδασε χημεία στον Καναδά και στη Γαλλία. Το 1989 σπούδασε φωτογραφία στην ΑΚΤΟ. Παρακολούθησε σεμινάρια σημειωτικής. Το 2009 τέλειωσε το Master in Arts, στο Middlesex University.
Το 1989 άρχισε να αρθρογραφεί και το 1990 ξεκίνησε να γράφει κριτικές κινηματογράφου. Το 1992 έγινε μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, και της FIPRESCI. Το 2000 ξεκίνησε να διδάσκει σε σεμινάρια κινηματογράφου. Σήμερα διδάσκει κινηματογραφία στο Κινηματογραφικό Εργαστήρι Fabula. Συμμετείχε σε κριτικές επιτροπές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι επιστημονικός σύμβουλος του Εργαστηρίου Almakalma, το οποίο ερευνά τον Ενιαίο Παραστατικό Χώρο.
Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά, όπως και στο Αλμανάκ της Π.Ε.Κ.Κ. Ίδρυσε το περιοδικό «αντι-Κινηματογράφος», το 1992, το περιοδικό «Κινηματογράφος και Επικοινωνία», το 2000. Επιμελήθηκε και συνπαρουσίασε την εκπομπή «Cineπλάνο», στο 902TV. Τώρα αρθρογραφεί στα www.filmandtheater.gr.
Έχει μεταφράσει το βιβλίο του Jean Mitry, «Ο ρυθμός και η μουσική στον κινηματογράφο», έχει γράψει τα βιβλία «Η κωμωδία στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο», εκδ. Έλευσις, το 2006, «Τι είναι ο κινηματογράφος;», εκδ. Κέντρο Πολιτιστικών Μελετών (σειρά νεανική βιβλιοθήκη), «Κώστας Φέρρης», εκδ. της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών. Έχει οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις στην Ελλάδα. Είναι ιδρυτής της Κινηματογραφικής Λέσχης Solaris και διευθύνει το Αφηγηματικό Εργαστήριο Fabula, που ερευνά τον Ενιαίο Παραστατικό Χώρο. Έχει σκηνοθετήσει τρείς ταινίες μικρού μήκους και τις ταινίες-ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, «Στιγμή απολιθωμένη» και «Sotos, ζω-γράφος… αειπράγμων».
Comentários