Ο Κριτικός Τέχνης Πρώιμος Κωνσταντίνος μαζί μας στα "πολιτικά περί τέχνης" στις 21 Μαΐου 2022
Μεταξύ των ομιλητών ματο Σάββατο 21 Μαΐου 2022 και ώρα 11:00-13:00 θα είναι και ο Πρώιμος Κωνσταντίνος, κριτικός τέχνης.
Ο ομιλητής μας είναι εξειδικευμένος στην αισθητική και φιλοσοφία των εικαστικών τεχνών, ιστορία, κριτική και θεωρία των εικαστικών τεχνών, αρχαία Ελληνική φιλοσοφία των τεχνών,Πλάτων, Rembrandt, φιλοσοφία της αρχιτεκτονικής, Martin Heidegger,Γαλλική φιλοσοφία του εικοστού αιώνα, Jacques Derrida, EmmanuelLevinas, Gilles Deleuze, μεταπολεμική τέχνη του εικοστού αιώνα στηνΕυρώπη, Joseph Beuys, Yves Klein, Γιάννης Κουνέλλης, ανθρωπολογία τηςτέχνης, τέχνη και έρωτας
Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας τουΠαντείου Πανεπιστημίου Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπoυδές ιστoρίας της τέχvης στo ColumbiaUniversity με τους Rosalind E. Krauss, Richard Brilliant, Sheila McTighe,Johanna Drucker, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, M.A. στη φιλoσoφία, New School for Social Research και συνεργάτης στο ίδρυμα Helena Rubinstein στην κριτική και θεωρία της τέχvης στo Whitney Museum Independent Study Program (ISP) της Νέας Υόρκης. Ήταν μέλος σεμιvαρίωv τωv Καθ. Jacques Derrida, GeorgesDidi-Huberman, Hubert Damisch, Luce Irigaray (E.H.E.S.S.), Jean LucMarion, Jean Claude Lebenstejn (Univ. Paris IV, Sorbonne) και AnneMoeglin-Delcroix (Univ. Paris I), Παρίσι Γαλλίας. Έχει Διδακτoρικό δίπλωμα (Ph.D.) στην αισθητική και φιλoσoφία τηςτέχvης στη Νέα Σχoλή Κoιvωvικής ‘Eρευvας με μεικτή επιτρoπή φιλοσόφων και ιστορικών τέχνης: Καθ. Agnes Heller, Jacques Derrida, Richard Bernstein, Michael Schwartz. Το 2003 ήταν μεταδιδακτορικός υπότροφος του ΙΚΥ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με επιβλέποντα τον Καθ. Βασίλη Κάλφα και με θέμα τις έννοιες της τέχνης και της μίμησης σε ηθικοπολιτικά κείμενα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη.
Εργάσθηκε ως ειδικός επιστήμονας στη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνώντου Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και ανέλαβε τη διδασκαλία των μεταπτυχιακών μαθημάτων Ιστορία των Ευρωπαϊκών αισθητικών ιδεών, Μεθοδολογία και ιστοριογραφία της τέχνης και Φιλοσοφία της νέο-πρωτοπορίας. Επίσης, δίδαξε ειδικά θέματα θεωρίας καιιστορίας της τέχνης μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Επέβλεψε μεταπτυχιακές εργασίες και δίδαξε και στον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο πλαίσιο του Διατμηματικού Προγράμματος ΜεταπτυχιακώνΣπουδών: Αρχιτεκτονική-Σχεδιασμός Χώρου. Κατεύθυνση Α: Σχεδιασμός-χώρος-πολιτισμός, δίδαξε στο δημόσιο ΙΕΚ Χανίων, στο Τμήμα Φιλοσοφικών Σπουδών Πανεπιστημίου Κρήτης στο Πολυτεχνείο Κρήτης και συνεχίζει την ακαδημαϊκή του καριέρα με διάφορες συνεργασίες ανά την Ελλάδα και την Κύπρο έως σήμερα. Τέλος, προσφέρει ενεργά τις υπηρεσίες του σε διάφορες γκαλερί και πινακοθήκεςεντός και εκτός της πόλης των Χανίων.
Commentaires